3. Mida tasub mu lapsel õppida?
Siiri Sisask, Linnar Viik ja Jana Süving

Nutikatele lapsevanematelele suunatud Einstein3000 kolmas saade on teemal “Mida tasub mu lapsel õppida?”. Saatejuhi Andres Sireli seekordseteks vestluspartneriteks on teineteist täiendavad külalised - laulja ja loovisiksus Siiri Sisask ning visionäär ja futurist Linnar Viik. Saates keskendume tulevikuoskustele ja -ametitele.

Saates oli jutuks:

📌 Mis suunas maailm lähimal kümnel või kahekümnel aastal liigub? Mida olulist põhitrendidest ja suundumustest esile tuua ja jälgida?
📌 Millised on peamised tulevikuoskused - ja ametid. Kuidas need mõjutavad töökohti ja ameteid täna ja lähikümnendil?
📌 Miks on tulevikuoskuste kontekstis oluline emotsionaalne intelligentsus, empaatia ja emotsioonidega toimetulek?
📌 Kui olulisel kohal tulevikuoskuste ja -ametite kontekstis loovus ja hingestatus kui oskus, milles masin/arvuti inimest ei ületa?
📌 Mida õppida juba täna? Kuidas juba täna kompenseerida haridussüsteemi ja kooli puudujääke, vananenud suhtumist?
📌 Kuidas toetada lapse enda eelistusi ja huvi tema tugevuste arendamisel? Lapse suunamine austuse ja lugupidamisega ehk pieteeditundega. Kuidas luua toetavaid tingimusi, mõnusalt suunata, aga mitte pressida?
📌 Kuidas lapsevanematena näidata eeskuju ja püsida elukestva õppimise lainel? 

Esinejad:

⭐ Linnar Viik - futurist, visionäär ja investor. Linnar Viik on üks mõjukamaid Eesti internetikogukonna ja e-riigi suunanäitajaid ja arendajaid.
⭐ Siiri Sisask - erak, looja ja laulja. Siiri on mitmekülgne laululooja, laulja ja elukestev õppija, kes laiemale avalikkusele tutvustamist ei vaja.
🟢 Saadet juhib Andres Sirel - Insplay tegevjuht ja Nutika Vanema Klubi algataja. Andres on kiire elustiiliga kahe tütre isa, elukestev õppija ja parandamatu optimist.


Järelvaatamine

Einstein3000 kolmanda saate "Mida tasub mu lapsel õppida?" salvestus.
 
 
- - -
Täispikk vahepala - Jana Süving, Tallinna Kullatera Lasteaia õppealajuhataja.
 
 




2. Kes kasvatab Sinu last?
Merle Liivak Praks, Hendrik Agur, Ruben Tolk